Meteen naar de inhoud

Museumhuis van Meerten

Adres: Oude Delft 199 (op vijf minuten lopen vanaf de Markt)

Tijdens de Delftse Keramiek Dagen zijn bijzondere installaties van 5 keramisten te bezichtigen in museum Huis van Meerten.
Het Huis ‘Oud Holland’, nu Huis Van Meerten, werd gebouwd in 1892-1893 in opdracht van de rijke industrieel Lambert van Meerten. Van Meerten was een typische 19de-eeuwse industrieel-kunstconnaisseur; hij was muziekliefhebber, en verzamelde ook Delfs blauw en andere kunstnijverheid. Het voormalig woonhuis is nu te bezichtigen.
Voor de entree van Huis van Meerten is de VriendenLoterij VIP-kaart geldig. Er zijn ook kortingsbonnen verkrijgbaar bij de informatiestand op de Markt.  

Keramische installaties

Karin Wijnand | “Chaos” | 2022

De installatie gaat over polarisatie. Als er niet goed gecommuniceerd en goed geluisterd wordt van hoog naar laag en van laag naar hoog, gaan mensen de straat op om hun onvrede te tonen. Heilige huisjes vallen om.


Maribel Beekman Hetharia | De servieskast | 2022

In this artwork, Maribel deprives objects (partly) of their function and gives them a new life as art object in return. De Servieskast is a project with which she wants to trigger the mindset of people. She does this by alienating the everyday, in this case the tableware.


Olav Slingerland

Het kleinschalig gieten van keramiek ontdekte deze kunstenaar tijdens zijn studie Industriële Vormgeving. De combinatie van het matte terra sigillata en glanzend glazuur is kenmerkend voor zijn kommen en schalen van aardewerk. Hij verkent met zijn objecten de grenzen van ambacht en design.

Titel: ‘ Puntkommen gevormd in 120 x 60cm ‘
naam: Olav Slingerland
techniek: gegoten aardewerk
formaat: 120 x 60cm
jaar: 2023
Titel: zonder titel
naam: Slingerland & Heidanus (samenwerking)
techniek: gegoten porselein en aardewerk, handmatig ingekerfd
diverse formaten (werk op foto = 30 x 25cm)
jaar: 2023

Wilma Bosland | This is not a teapot | 2019

Een serie objecten in porselein gemaakt rondom mijn werkperiode in San Bao JDZ China in najaar 2019. De objecten zijn geïnspireerd op de kleine Japans/Chinese theepotten en onderzoeken de sculpturale kwaliteiten van dit gebruiksvoorwerp.