Meteen naar de inhoud

Programma

Keramiekmarkt

De keramiekmarkt is op de Markt in Delft.

Zaterdag 24 juni 2023 van 10:00 tot 18:00 uur
Zondag 25 juni 2023 van 10:00 tot 17:00 uur


Kinderkraam

Tijdens de keramiek markt is het ook mogelijk voor kinderen om met klei te werken. Naast de informatiestand staat de kinderkraam. Een fantasiebeest, een piratenboot of een doosje voor je sieraden, alles kan en mag. Als je maar met je handen in de klei zit. Ervaren keramisten bieden de helpende hand. Klei en gereedschap liggen voor je klaar.Er zijn geen kosten aan verbonden.

Zaterdag 24 juni 10.00 -17.00 uur
Zondag 25 juni 10.00 -17.00 uur 

Aan de slag!


TUDelft

TUDelft en de gemeente Delft zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn dan ook blij dat ook tijdens de Delftse Keramiek Dagen de TU aanwezig is op de markt. Er is een stand waar studenten hun eigen gemaakte keramische werk presenteren. Jonge mensen die naast hun studie een passie voor klei hebben ontwikkeld. Daarnaast is een stand waar o.a. een 3D printer aan het werk is. Studenten geven hier uitleg over. Wie weet kunt u uw eigen ontwerp bij ze indienen en wordt het ter plekke voor u gemaakt. 


Museumhuis van Meerten


Galerie Terra Delft


Bieslandhof

Samen met een klein clubje vrijwilligers maken de bewoners van De Bieslandhof de mooiste dingen in klei. 

De bloemen zijn een gezamenlijk project waar we met z’n allen aan gewerkt hebben. Als je even niet weet wat te maken of als de zon schijnt of je bent nog niet helemaal wakker het altijd leuk om een bloemetje te maken.

Meer info? Mail riëlle beekmans r.beekmans@pietervanforeest.nl

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bieslandhog-1.jpg

Workshops

In aanloop naar de Delftse Keramiek Dagen zijn er diverse keramiekworkshops georganiseerd om buurtbewoners uit Buitenhof kennis te laten maken met klei. Er zijn schalen gemaakt met diverse kleisoorten die met elkaar vermengd werden zodat er een marmer effect ontstond. Andere kommen werden gemaakt met behulp van gipsmallen. Daarna zijn deze beschilderd.  Dit werd eerst geprobeerd op een oefenbord en op kleiner werk.  De workshops zijn gegeven door de keramisten Simone Haak en Ellen Rijsdorp. De  resultaten zullen feestelijk gepresenteerd tijdens de Delftse Keramiek Dagen op één van de stands. De workshops zijn gegeven door de keramisten Simone Haak en Ellen Rijsdorp.