Meteen naar de inhoud

Programma 2023

Keramiekmarkt

De keramiekmarkt is op de Markt in Delft.

Zaterdag 24 juni 2023 van 10:00 tot 17:00 uur
Zondag 25 juni 2023 van 10:00 tot 17:00 uur


Kinderkraam

Tijdens de keramiek markt is het ook mogelijk voor kinderen om met klei te werken. Naast de informatiestand staat de kinderkraam. Een fantasiebeest, een piratenboot of een doosje voor je sieraden, alles kan en mag. Als je maar met je handen in de klei zit. Ervaren keramisten bieden de helpende hand. Klei en gereedschap liggen voor je klaar.Er zijn geen kosten aan verbonden.

Zaterdag 24 juni 10.00 -17.00 uur
Zondag 25 juni 10.00 -17.00 uur 

Aan de slag!


TUDelft

TUDelft en de gemeente Delft zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn dan ook blij dat ook tijdens de Delftse Keramiek Dagen de TU aanwezig is op de markt. Er is een stand waar studenten hun eigen gemaakte keramische werk presenteren. Jonge mensen die naast hun studie een passie voor klei hebben ontwikkeld. Daarnaast is een stand waar o.a. een 3D printer aan het werk is. Studenten geven hier uitleg over. Wie weet kunt u uw eigen ontwerp bij ze indienen en wordt het ter plekke voor u gemaakt. 


Museumhuis van Meerten


Galerie Terra Delft

In Galerie Terra Delft is de keramiektentoonstelling ‘Oost Azië in Delft’ te zien waar negen kunstenaars uit Oost Azië beelden, wandstukken en schalen tonen; een rijke variatie. De galeriehouders delen graag hun kennis en ervaringen met de bezoekers.


Prinsenhof

Tijdens de markt in het laatste weekend biedt Museum Prinsenhof Delft een speciale keramiek rondleiding aan. De keramiekcollectie in het museum varieert van archeologische vondsten tot hedendaagse kunst. En vanzelfsprekend het Delfts Blauw, een  wereldwijd icoon.

24 juni: Keramiekrondleiding | Museum Prinsenhof Delft (prinsenhof-delft.nl)


Bieslandhof

In verpleeghuis De Bieslandhof is wekelijks een keramiekvereniging. Dit jaar sluit ze met een kleiworkshop en een keramiektentoonstelling in de tuin aan bij de Delftse Keramiek Dagen. 

De bloemen op de foto zijn een gezamenlijk project van de deelnemers aan de keramiek vereniging. Op maandag 19 juni tussen 10 en 12 uur en tussen 14 en 16 uur ben je welkom in de tuin van de Bieslandhof om ook een bloemetje in klei te komen maken. 

Naast de bloemen van de bewoners is er nog meer keramiek te zien. Beeldend kunstenaar Marijke Gémessy toont drie beelden. Marijke maakt al haar hele werkende leven beelden in klei. Ze is een bekende keramist, haar monumentale werken zijn in diverse steden in de openbare ruimte te bewonderen.

Het keramiekproject Duizenden Kleurrijke Kusjes is ook in de tuin te zien. Op alle locaties van Pieter van Foreest worden keramieken kusjes gemaakt. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers maken een afdruk van hun kus. Als de kus gemaakt is, schrijven de makers een persoonlijke boodschap op de steel. Elk kusje is uniek, en deze teksten maakt ze extra bijzonder.

https://stichtingopvisite.nl/kleurrijkekusjes/


Workshops

In aanloop naar de Delftse Keramiek Dagen zijn er diverse keramiekworkshops georganiseerd om buurtbewoners uit Buitenhof kennis te laten maken met klei. Er zijn schalen gemaakt met diverse kleisoorten die met elkaar vermengd werden zodat er een marmer effect ontstond. Andere kommen werden gemaakt met behulp van gipsmallen. Daarna zijn deze beschilderd.  Dit werd eerst geprobeerd op een oefenbord en op kleiner werk.  De workshops zijn gegeven door de keramisten Simone Haak en Ellen Rijsdorp. De  resultaten zullen feestelijk gepresenteerd tijdens de Delftse Keramiek Dagen op één van de stands. De workshops zijn gegeven door de keramisten Simone Haak en Ellen Rijsdorp.